• انواع رایزر ها

    رایزر

    رایزر ساختمانی

    رایزرهای ساختمانی با کاهش مصرف انرژی و منابع طبیعی، در حفظ محیط زیست و کاهش هزینه‌های ساختمان بسیار موثر هستند. در این مقاله می خواهیم به بررسی انواع رایزر ها بپردازیم.

    رایزر چیست

    رایزر مجموعه تجهیزاتی است که برای مدیریت و کنترل سیستم‌های آب، برق و فاضلاب در ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

    انواع رایزر

    انواع رایزر ها بسیار متنوع و گوناگون می باشند. می‌ توان گفت لوله‌ های رایزر به چند نوع پلیمری، پلی اتیلن، فلزی، گالوانیزه و یا UPVC دسته بندی می شوند. همچنین لوله رایزر ها بر اساس عبور سیالات مکانیکال و تاسیسات الکتریکال به دو دسته کلی دسته بندی می گردند. در نظر داشته باشید برای حفظ ایمنی باید این دو دسته را به صورت تفکیک شده از هم قرار دهید. در صورت برخورد کردن هر کدام از این دو دسته با یکدیگر صدمات جبران ناپذیری به ساختمان و ساکنین وارد می شود.

    برای آتش بند کردن و دودبند کردن رایزرها با تیم پرو پارس تماس بگیرید

    مشاوره

    رایزر آب

    رایزر های آبی یکی از انواع رایزر ها می باشد که در سیستم آبرسانی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. نحوه قرار گیری لوله ها برای تامین آب مصرفی ساکنین ساختمان به دو شکل است.

    رایزر برق

    می توان گفت لوله رایزر برق زیر مجموعه تاسیسات الکتریکال می باشد که می تواند کاربرد بسیار خوبی در جریان ضعیف و قوی برق داشته باشد. رایزر های جریان برق ضعیف در وسایلی مانند تلفن، دوربین مداربسته، آنتن مرکزی، سیستم اعلام حریق و آیفون مورد استفاده قرار می گیرند. نوع دیگری که مخصوص جریان برق قوی می باشد برای جریان های برق با ولتاژ بسیار بالا کاربرد دارد.

    رایزر فاضلاب

    یکی از انواع رایزر ها، لوله رایزر فاضلاب می باشد. این لوله ها در محیط هایی مانند سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه مورد استفاده می گیرند. رایزر های فاضلاب می توانند از یکدیگر جدا مانده و پسماند طبقات بالای ساختمان را به سمت پایین ساختمان هدایت کرده و در نهایت به فاضلاب اصلی برسانند. در نظر داشته باشید به دلیل وجود مواد شیمیایی اسیدی که در پساب های فاضلاب موجود می باشند، بهتر است از لوله های پولیکا و پوش فیت که در برابر عواملی مانند خوردگی مقاوم هستند، استفاده نمایید.

    رایزر ساختمان

    لوله رایزر گرمایشی

    یکی از انواع رایزر ها مدار گرمایشی می باشد. آب گرم شده در موتورخانه قسمت پایین ساختمان، توسط لوله رایزر مدار گرمایشی به جریان در می آید و از قسمت پایین ساختمان به قسمت بالای ساختمان حرکت می کند. این لوله آب گرم را به درون لوله ها هدایت می کند. آب گرمی که درون وسایل گرمایشی جریان پیدا می‌ کند به مرور زمان گرمای خود را از دست می دهد و دوباره از طریق این لوله ها به موتور خانه منتقل می شود تا گرم شده و داخل وسایل گرمایشی برگردد.

    آتش بند کردن رایزرها

    آتش‌بندی و دودبندی لوله‌های رایزر، به منظور جلوگیری از شیوع حریق و دود در ساختمان‌ها انجام می‌شود. این کار از طریق اعمال مواد ضد حریق و دودبندی در داخل لوله‌های رایزر انجام می‌شود.

    0 پاسخ

    دیدگاه خود را ثبت کنید

    تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
    در گفتگو ها شرکت کنید.
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای